Mensen / Student

Awesome Tapes From Adriaenssens

Levi Adriaenssens (derdejaars student Muziekmanagement) trok in februari naar Kampala, Uganda om er stage te lopen bij het label Nyege Nyege Tapes.

Nyege Nyege Tapes ontpopte zich in de afgelopen jaren tot de hub voor progressieve electronische muziek uit Oost-Afrika. Dankzij Bandcamp verspreidde de muziek zich over de hele wereld en elke fysieke release (de muziek verschijnt vooral op cassette) is onmiddellijk uitverkocht. Het label werd opgericht door de Griekse Armeniër Arlen Dilsizian en Belg Derek Debru. In 2015 startten ze met het Nyege Nyege Festival, een vierdaags event aan de oevers van de Nijl dat ondertussen is uitgegroeid tot één van de toonaangevende culturele verbinders tussen Noord en Zuid. FACT promoveerde het zelfs tot the world’s best electronic music festival.


Releases op Nyege Nyege
Levi werkt tijdens zijn stage bij Nyege Nyege aan een omkadering voor auteursrechten en publishing voor het label. Hij krijgt er de vrijheid om volledig zelfstandig een publishingbedrijf op te richten. Daarnaast organiseert hij mee evenementen, werkt mee aan het dagelijkse beheer van de studio en geeft lessen over DJ-technieken en auteursrechten. Hij ging zelfs al mee op tour naar Kenya (Nairobi) en Kigali (Rwanda). Levi woont in een villa met opnamestudio waarin ook een wisselende groep van een 8tal muzikanten verblijft. Ze koken en eten samen.


Villa, opnamestudio, eten
Huiskat DJ Ratkiller is net bevallen van 5 kittens!
Levi werkt tijdens zijn verblijf ook aan zijn bachelorproef, een onderzoek waarbij hij de creatieve voetafdruk van het Makindye-district in kaart wil brengen. Hij focust hierbij op alle muziekvenues in het gebied en gaat onderzoeken in welke mate zij kansen bieden aan opkomende artiesten, zorgen voor diversiteit en welke verschillen er zijn in aanpak van promotie. Hij onderzoekt ook hoe externe factoren zoals het beleid hierop een invloed hebben.

Levi draait onder naam Qwasa Qwasa bijna elk weekend op festivals, underground events en secret house parties. Zo speelde hij al op Africa Nouveau Festival in Nairobi (Kenya), Nyege Nyege Party in Kigali (Rwanda) en Bottoms Up in Kampala. Levi ontdekt er het bruisende underground nachtleven en ontmoet er veel mensen.


DJ Qwasa Qwasa
DJ Qwasa Qwasa en DJ Sisso op de Nyege Nyege Full Moon Party