Evenement / Projecten

International Songwriting 2019

PXL-Music organiseert samen met Tampere University of Applied Sciences (Tampere, Finland), Hanzehogeschool University of Applied Sciences (Leeuwarden, Nederland) en Linnaeus University (Växjö, Zweden) een uitwisselingsproject waarbij songwriters van de vier opleidingen – in een residentieweek op elke locatie – samen songs schrijven, de songs opnemen en feedback krijgen van een professioneel panel. Tijdens de Internationale Week 2019 ontving PXL-Music de studenten van de drie partnerscholen om in Hasselt te werken aan songs.
 
 

 
 
Elke werkdag startte met een masterclass van een muzikant die binnen een thema een zicht gaf op de eigen werkwijze. Michel Gillain en Antonio Paz introduceerden de studenten in de wereld van de flamenco, Marie Daulne (Zap Mama) deelde haar stemgeheimen en Johannes Verschaeve (The Van Jets) vertelde over de voordelen van het werken met beperkingen.
 
 

 

 

 
 
De studenten gingen na masterclasses in groepjes aan de slag met de thema’s en werkten in een tijdspanne van 5 uur een song uit.
 
 

 

 
 
De studenten muziektechniek van PXL-Music werkten mee aan de opname, mixing en mastering van elke song.
 
 

 
 
Op het einde van elke dag kregen de studenten feedback van de docenten op hun demo’s. Aan het einde van de week kregen de studenten feedback op de beste demo’s van Yannic Fonderie (independent producer), Roeland Gijsens (CTM Entertainment Belgium), Erwin Goegebeur (EMI Belgium, PXL MAD Vrije Kunsten), David Poltrock (PXL-Music) en Sara Gilis (PXL-Music, Billie King).