Evenement / Projecten

Internationale Week 2020: Me vs. World!

De Internationale Week is een jaarlijks academisch creatief festival met internationale sprekers die de campus van PXL-Music bezoeken en de studenten voorbereiden op een interculturele en internationale professionele wereld. Thema van 2020: Me vs. World!


Dit jaar vonden er onder meer sessies plaats rond beweging, muziek voor film, muziek voor games, het runnen van een klein platenlabel, tourmanagement, IP-technologie, samenwerking in de cloud, collectieve beheersvenootschappen, het Belgische kunstenaarsstatuut en drugsbeleid op festivals.


Rechter bij het Grondwettelijk Hof, voormalig politica en cocreator van het kunstenaarsstatuut Yasmine Kherbache opende het festival: ze kwam persoonlijk langs om te duiden waarom het kunstenaarsstatuut in het leven werd geroepen.


Linde Muylaert studeerde af aan PXL-Music met het project Linde en lanceerde haar eerste EP. Deze werd opgenomen in Immersive Sound in MotorMusic Studio en het concert was een live Immersive weergave van de EP, met een Immersive opstelling met livemuziek op maat van het systeem en met live technici die het systeem beheersen. Met de EP-presentatie van Linde gaven de onderzoekers een demonstratie en een eerste inkijk in hun experimenten met live Immersive Music.


De studenten van het project International Songwriting werkten samen een week lang aan songs voor theaterproducties, films en games, geïnspireerd door masterclasses van ondermeer Dienne Bogaerts (Lili Grace), Rens Machielse (HKU), Gert Bettens (K’s Choice) en Sander Huiberts (HKU). Op het einde van de week kregen ze feedback van professionelen uit de sector.


De studenten Muziek skypten met Georgia Rose Harriet Barnes, voormalig drumster van Kate Tempest en tegenwoordig succesvol als solo-artiest onder de naam Georgia.


De tweedejaars leerden om comfortabel te bewegen in een publieke performance met choreografe Raquel Gualtero Soriano.


Robb Allan, FOH-mixer van onder meer Radiohead en Massive Attack, gaf een vurige masterclass over automation en virtual soundcheck, doorspekt met anekdotes.


Levi Adriaenssens liep stage bij Nyege Nyege en gaf een kijk op de diversiteit in Afrikaanse muziekproducties, Allon Kaye gaf inzicht in zijn visie op het runnen van een klein en onafhankelijk label.


Tiny Devriendt (Safe ‘n’ Sound) gaf een overzicht van de huidige alcohol- en drugscultuur in Vlaanderen aan de hand van de Harm Reduction-visie, Tina Van Havere (lector HoGent), Jochen Schrooten (VAD) en Miet Knuts (Substituut Procureur des Konings bij het Limburgse Parket) debatteerden over het drugsbeleid op festivals).