Evenement

Altersonic 2018: bands on the run!

Op 19 Januari 2018 trokken de Belgische bands Linde and Portland naar het Noorden om PXL-Music te vertegenwoordigen op het Altersonic Festival in Groningen. Altersonic is een onafhankelijk evenement tijdens het Eurosonic Showcase Festival opgezet door Pinguin Radio en PXL-Music hostte er een podium samen met de Nederlandse platformorganisatie Pop In Limburg en het Duitse popNRW. Studenten management Kirsten Kramer en Andries Dedeurwaerder namen de productie van beide bands voor hun rekening en student techniek Viktor Jacobs stond in voor de live mix van het podium.
 
 

 

 

 

 
 
Linde zijn PXL-Music alumni Linde Muylaert en Jeroen Huyzentruyt. Ze combineren folkelementen met traditionele Mongoolse vocale muziek.
 
 

 
 
Portland zijn PXL-Music studenten Sarah Pepels en Arno De Bock en alumni Jente Pironet en Gill Princen. Zij maken dromerige pop en werden geselecteerd door Studio Brussel voor hun Nieuwe Lichting 2018.
 
 

 
 
De Altersonic Showcase vond plaats in De Drie Gezusters, een vreemd labyrinth van bars en podia in het hart van Groningen.