Mensen / Student

Emiel Van Den Abbeele in Rain City

Emiel Van Den Abbeele (student muziektechniek, specialisatie studio) trok van februari tot april 2019 naar Vancouver (Canada) om er in de Rain City Recorders Studio van Jesse Gander een stage te volgen.

Rain City Recorders ligt in het Canadese Vancouver. De studio beschikt over een grote drum room, 3 booths, een ruime lounge en een control room met een 48 Channel Neve VR Legend console. Aan het hoofd staat Jesse Gander, een producer die sinds de jaren negentig al met meer dan 500 independent bands van over de hele wereld samengewerkt heeft. Tijdens zijn stage heeft Emiel meegewerkt aan opnames en mixing van onder meer Necking, Woodhawk, White Lung, Neck Of The Woods, Monsoon Moon, Tony Wilson, Joshua Zubot en het Belgische Escape Elliot. Emiel werkte ook mee aan een Yamaha Live Session van de Canadese postpunkband Actors in samenwerking met Whammy-award winnaar Matt Roach. Emiel mocht zelfs met Jesse meevliegen naar Toronto om er samen met hem de band Raise Ghosts te gaan opnemen.Open house in Raincity Recorders Studio
Raincity Recorders Studio
Yamaha Live Session met Actors
Tijdens zijn verblijf in Vancouver logeerde Emiel in een klein huisje in de buurt van de studio en ontdekte de local cuisine: stevig ontbijt (2,50 Canadese dollars!), smoked meat, rijk belegde sandwiches en Poutine (de Canadese versie van friet-stoofvlees).


Om het Canadese eten te verteren trekt Emiel er regelmatig op uit om in de Canadese natuur te wandelen.Lynn Canyon
Squamish