Mensen / Student

Jana Hufkens heeft geen schrik van de Brexit

In volle Brexit-crisis trok Jana Hufkens (studente Muziekmanagement) naar de Britse afdeling van platendistributeur [PIAS] om er stage te lopen.


[PIAS] Recordings werd opgericht door de Belgen Kenny Gates en Michel Lambot. Het bedrijf richtte zich eerst op de distributie van geïmporteerde platen in België, maar zag al snel mogelijkheden om zich ook te vestigen in andere Europese landen. PIAS heeft inmiddels kantoren in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en de Verenigde Staten.


Jana kreeg de mogelijkheid om in verschillende departementen mee te draaien om zo een goed beeld te krijgen van het bedrijf. Ze mocht onder meer opnames bijwonen van een livesessie voor BBC Radio (BBC) in de legendarische BBC Maida Vale Studios (thuisbasis van het BBC Symphonic Orchestra en The BBC Radiophonic Workshop) en aan den lijve ondervinden hoe een pitch in de kantoren van Apple in zijn werk gaat.Nog volk van PXL-Music in de UK!
In de laatste weken van haar stage nam Jana de taak van marketing assistant op zich. Ze regelde signeersessies voor de band band Circa Waves, woonde meetings met Amazon bij en vergaderen met het management van Matt Simons.