Evenement / Projecten

Vuurdoop 2019

In het tiende jaar van PXL-Music organiseerden de studenten Muziek, Muziekmanagement en Muziektechniek een speciale verjaardagseditie van het ontdekkingsfestival Vuurdoop. Op vrijdag 17 mei 2019 kon het publiek een straffe reeks alumnibands, afstudeerprojecten en verrassende zijprojecten van alumni én docenten ontdekken in en rond de gebouwen van Muziekodroom en PXL-Music in Hasselt.

Headliners van editie 2019 waren de bands WWWater, Shht., Susobrino en WZA en Joris Biesmans, allemaal bevolkt met alumni van PXL-Music.

14 laatstejaars studenten Muziek presenteerden hun bachelorproef aan publiek en jury. Zij onderzochten in hun laatste jaar een specifiek muzikaal probleem en vertaalden hun onderzoek naar een live act. Het onderzoek ging breed: sommige studenten verkenden de relatie tussen muziek en een andere discipline (Empty Apartments, B.I.T.C.H., A Series Of Reflections, L’Idée En Concert, I’m Not A Dictator), anderen groeven in een specifiek genre (The Desirables, Faisca, Eden, Splintr, Cosmic Rift), een aantal studenten gaven een intieme kijk in hun hoofd en hun hart (Sarah Green, Verwarman, Jess Jacob).

In haar tiende academiejaar maakte PXL-Music op het festival ook ruimte voor een aantal verrassende muzikale zijsprongen van alumni en docenten. Zo waren er akoestische optredens van onder meer Jan Viggria (The Guru Guru, Statue), Tom Adriaenssen (The Guru Guru) en Linde, zetten docenten en alumni spannende gelegenheidscombo’s op (TAAR en Monovoks) en draaide zangdocent Stef Caers aka Gustaph ten dans.

 
 

Vlaggenschip

 

Het ontdekkingsfestival VUURDOOP is uitgegroeid tot het vlaggenschip van PXL-Music. Studenten Muziek, Muziekmanagement en Muziektechniek zetten samen het festival op en presenteren er de strafste alumnibands van het moment en de afstudeerprojecten van de eigen derdejaars Muziek. Het festival is hun professionele vuurdoop.