Evenement / Projecten

Vuurdoop 2022

Op 20 mei is het eindelijk zover; na twee jaar gisten keert Vuurdoop – het ontdekkingsfestival georganiseerd door studenten van PXL Music – groter dan ooit terug. De Hasseltse kanaalsite wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellige broeihaard van artistiek talent waarbij het DNA van de school meer dan ooit doorschemert.

Voor het eerst in de geschiedenis van Vuurdoop worden heel wat partners bij de organisatie van het festival betrokken. In Muziekodroom zullen onder meer De Nieuwe Lichting-winnaar ILA en Patches de grote zaal onveilig maken, terwijl de andere zalen voornamelijk bezet worden door bandprojecten en bachelorproeven.

Ook Farrm en Maison Florida steken de schouders onder het festival en stellen hun zalen open om talent van eigen bodem te ontvangen. Meltheads, die dit jaar de finale van de twee grootste muziekwedstrijden in Vlaanderen bereikte, zal het podium in Farrm afsluiten en wellicht niet in de originele staat aan de organisatie terugbezorgen.

De randanimatie gedurende het festival wordt gedeeltelijk verzorgd door Villa Basta met de befaamde jamcaravan. Daarnaast stellen studenten hun interdisciplinaire projecten voor: de eerstejaarsstudenten nemen De Boks aan de Schippersstraat over, terwijl de tweedejaars met andere werelden in zee gaan.

Naarmate de avond vordert, wordt het publiek richting Forty Five gedreven voor een heuse afterparty. Vanaf middernacht wordt de zaal omgetoverd tot het epicentrum van het festival waar dansen onvermijdelijk is. Monks en het Noannaos collectief met onder meer Tsugi en O’Simmie nemen de nacht voor hun rekening, wat ongetwijfeld tot vuurwerk leidt.  

Vuurdoop — 20 mei 2022
Bootstraat, 3500 Hasselt
16u tot 3u30
Volledige line up + timetable maandag 9 mei om 12u

www.vuurdoop.be